Tentsile Stingray Generation 3

Tentsile Stingray Generation 3

Känslan av att sväva en bit ovanför marken är oslagbar och med Tentsile trädtält kan du uppleva det på ett otroligt naturnära sätt.

Nyheter på Tentsile Stingray generation 3:

* Regnskyddet har numera en vattenpelare på 5000mm jämfört med tidigare 3000mm.
* Tre förvaringsnät hängande undertill för att få extra plats inne i tältet. (Du kan välja att ta bort dem.)
* En separat ingång på varje sida så ni slipper kliva över varandra.
* Luckan i golvet har blivit 40% större för att lättare kunna ta sig upp och ner, den har även ett inbyggt förvaringsfack med dragkedja. Luckan är lite ”löst spänd” så du kan lägga grejer där utan att de rullar omkring i tältet.
* Kanalen för tältbågarna är numera i mesh för ökad ventilation när du använder regnskyddet.
* Mjukt filtskydd för träden ingår i priset, så du minskar slitaget på träden.
* En förvaringsficka i taket där du dessutom kan ”hänga mobilen” eller ipaden för att kika på en film medan regnet öser ner.
* Ett förvaringsfack med dragkedja i varje hörn där du kan förvara dina personliga prylar.
* Bärväskan har numera flera fack på utsidan samt en axelrem. Stingray är Tentsiles storsäljare tillsammans med Connect.

Ni får plats tre personer om ni har packningen antingen undertill i de nya prylnäten, eller i mitten men då kan du inte använda golvluckan. Du kan även sova två vuxna och upp till två barn om du lägger packningen undertill i de nya prylnäten. (Eller under tältet på marken.)

Tältet spänns upp mellan tre stabila fästpunkter som t.ex. träd eller klippor. Varje spännrem tål upp till 2,5 ton men maxvikten i tältet är 400kg. Kan du hantera en lastspännare så kan du sätta upp ett trädtält, man lär sig ganska snabbt vilka knep man ska använda!

Man skulle kunna tro att det gungar mycket när kompisen vänder sig om, men det är faktiskt inte så märkbart och det beror helt enkelt på att tältet är så spänt. Inne i tältet så finns det tre sidor som var och en bildar en separat sovplats med hjälp av en avdelande rem i golvet så du slipper rulla ihop med kompisen.

Fördelen med ett trädtält är att du kommer bort från markkylan, MEN du bör ändå använda ett liggunderlag för att isolera. Annars ligger du direkt mot tältduken och kommer känna av luftens kylande effekt, speciellt vintertid!

Blir det en regnfri natt så kan du sova utan regnskyddet för att få en otroligt häftig upplevelse då du kan skåda stjärnhimmeln genom insektsnätet. Är du osäker på vädret rullar du enkelt ihop regnskyddet på ena sidan och kan snabbt rulla över det vid behov.

Tentsile Stingray har fyra ingångar, och vanligast är att man använder de på sidorna. Men du kan självklart även ta dig in via golvluckan.

Spänner du tältet i en lagom höjd på kanske 120cm så hittar du snart en teknik för att ta dig upp och ned utan problem. Vill du utmana och få än mer höjdkänsla så hänger du det i huvudhöjd och använder repstegen som finns som tillbehör, då är det även lättare att ta sig upp i golvluckan.

Ytterligare en fördel med trädtält är att du kan sitta undertill och laga mat eller bara njuta i skydd från både sol och regn. Du kan även hänga en hammock undertill och på så sätt skapa ytterligare en sovplats i skydd från regnet.

Du behöver tre fästpunkter för att kunna spänna upp trädtältet, till exempel träd, en sten eller en bil. Men tänk på att de måste vara stabila och tåla sträckningen av spännremmarna.

När du blivit lite mer erfaren på uppsättningen så kan du spara 2kg genom att byta ut två av skacklarna till så kallade Weblocks istället. De säljs separat som tillbehör.

Du kan även köpa till en repstege om du skulle vilja hänga upp tältet på en högre plats, men Tentsile rekommenderar att man inte hänger trädtältet högre än 120 cm ovanför marken!

LÄS ALLTID INSTRUKTIONSBOKEN FÖRE ANVÄNDNING.

Detaljer:

* Vikt: 11,3 kg.
* Mått: 4.1 x 4.1 x 4.1m
* Packstorlek: ca 56x33x25 cm.
* Höjd: ca 1,2 m. Material:

* Regnskydd: Avtagbar 210T PU belagd vattentät polyester 5000 mm vattenpelare.
* Golvväv: 250D nylon-polyester kompositväv (grön) förstärkt med 20 meter säkerhetsbälte. Innehåll:

* Packväska: Ja.
* Trädtält: 1 st.
* Spännremmar med skackel: 3×6 m.
* Regnskydd: 1 st.
* Tältbågar: 2 st 8,5 mm aluminium.
* Tältspik: 3 st plastskruv med totalt 3 st långa elastiska snoddar.
* Tree protector felt pads: 3 st.
* Watergates: 3 st gummidetaljer. (Förhindrar regn att leta sig in längs med remmarna vid ihållande regn.)
* Bruksanvisning: Ja. Läs noga igenom innan du sätter upp tältet. Kolla videon ovan för en beskrivning av Generation 3, Uppsättning av Tentsile Stingray och Nedtagning av Tentsile Stingray

Produktmanualer

Manual till Tentsile Stingray Trädtält ()

 

Läs mer om Tentsile Stingray Generation 3

Tentsile Stingray Generation 3

Bo & sova

Hitta Tentsile Stingray Generation 3 även hos:

Rulla till toppen