Merkel Helix Explorer

Merkel Helix Explorer

Helix-systemets alla tekniska fördelar paketerat i glasfiberförstärkt composit. Explorer är en riktig slitvarg med mjuk greppvänlig yta som bibehåller friktion även vid kyla. Finns även med justerbart kindstöd.

Det nya vapnet har mycket att erbjuda även under jakten: Merkel RX gevärs mekanism kombinerar en säker roterande slutstyckshuvud med äkta straight-pull mekanism. För Merkel, betyder en äkta ”Straight-pull” : ”utan den allra minsta irriterande och störande roterande eller nedåtgående rörelse vilket kann finnas på Straight-pull av andra fabrikat.” Den speciella funktion: den linjära rörelse för slutstyckshandtaget övergår samtidigt till en roterande rörelse för skruvhuvudet med en kvot på 1:2. Den färdas längs en spiral väg och flyttar försiktigt, lugnt och tyst till och från dess låsläge. Slutstyckets rörelse är mycket kort på grund av denna överföring och därmed dubbelt så snabb.

Under utvecklingen av det nya geväret löste även Merkel en sedan länge känt ergonomiskt problem vid skjutning med ett repetergevär: Vid konventionell konstruktion, drar skytten tillbaka slutstycket förbi handleden, farligt nära hans/hennes öga. Till skillnad mot det nyutvecklade slutstycket på RX: På grund av överföringen tar låsnings rörelse plats inne i lådan så att ögat förblir helt opåverkat

Kaliber: .308, 30-06, 8x57JS & 9,3×62
Piplängd:
Ogängad: 56cm (Diameter 17mm)
Gängad: 51cm med M15x1 Gänga

Läs mer om Merkel Helix Explorer

Merkel Helix Explorer

Kulgevär

Hitta Merkel Helix Explorer även hos:
Rulla till toppen